Archívum

A képek töltődnek...

A bogarász

2009.10.23. 11:50 :: 10yei

Kaposvárról hajnalban értem haza, és jót aludtam. Reggel arra keltem, hogy a párom rémülget az ablaknál. Egyáltalán nem tértem még magamhoz, a koponyámon átszűrődő rezgések erőszakosan akartak a tudatomra téríteni sikertelenül. Mint kiderült, egy poloska mászott a függönyön, ettől volt ez a szédítő riadalom. Azonnal kiparancsolt az ágyból, hogy csináljak már valamit. Én csináltam is, békésen pihentem tovább, várva hátha nem repült még messzire álommanó. Kedves párom nem hagyta annyiban, szitkozódások közepette elkezdte szervezni a bogár likvidálásának módozatait, melyben a segítségemre nem számíthatott. Miután a poloska meggyilkoltatására tett kísérlet a felbújtásom kudarcával meghiúsult, saját kezébe vette az irányítást. Nem is félálomban, inkább háromnegyed álomban tanácsoltam neki, hogy egy wc papír darabbal fogja meg és küldje a másvilágra a wc csészén keresztül. Erre nekemtámadt, hogy ő azt nem meri, csináljam én. Belátta, hogy feleslegesen próbálkozik továbbra is nálam, belőlem ennél többet nem tud kicsikarni a cél elérése érdekében. Bosszúból én is áldozattá váltam és végig kellett szenvednem a procedúrát.

1. halálnem: kiment a Raid rovarirtóért, amely olyan erős, hogy gyakorlatilag röptében szokta leszedni az apró repülő rovarokat, hogy azzal tegye meg az első kísérletet a bogár e világból való száműzésének. Megkértem, hogy mégis maradjon inkább a jól bevált papíros módszernél, ne kelljen már zárt ablak mellett rovarirtót belélegeznem, hiszen az egész harc a lábam mellett folyt. Nem hatotta meg a könyörgésem, vérszemet kapott, minden más elsötétült előtte, csak poloska lebegett szemei előtt. Ekkor figyelmeztettem, hogy ellenőrizze, biztosan a rovarirtót hozta-e be, nem a bútorápolót, mert múltkor Prontóval fújta be az egyik bogarat, amelyiknek baja ugyan nem lett, de vidáman röpködve újonnan szerzett fényesen csillogó testével új baránőket szerzett a bogár társadalomban. Erre a felvetésemre most nem kaptam választ :) Lefújta a vérengző vadállatot. Egy másodperccel később már jött a sikoly, hogy ez semmit sem használt neki. Mondtam várjon még egy kicsit, hagy hasson a szer. De erre újra és újra lecsapott a szerszám, az örök bogármezőkre küldve gyanútlan áldozatát.

2. halálnem: a fél doboz rovarirtó súlyától a poloska testhosszának több százszorosát zuhanta a föld felé, ha mástól nem, a becsapódástól örökre kilehellte lelkét.

3. halálnem: csatakiáltást hallottam: villany. A következő pillanatban éles villanás hasított sötétségtől tompa szemeimbe a csillár irányából. Ekkor következett a papucs, mely a bogár piciny, törékeny testének pompás alakját alakította áramvonalasabbá, lehetővé téve számára a lapos tárgyak, mint például a szőnyeg, alatti zavartalan közlekedést.

4. halálnem: még mindig nem mondtam le teljesen a visszaalvás lehetőségéről, amikor éles porszívóhang hasított a fejembe. Nem értem miért nem lehetett a többszörösen döglött állatot megfogni egy papírdarabbal és kidobni. De nem, amelyik a lakásunkba merészkedik, legyen tisztában azzal a ténnyel, hogy porszívó általi halált is ki kell próbálnia.

Állatok! Ti, akik háborgatni merészelitek családom lelki nyugalmát, véssétek atomnyi agyatokba, hogy halálnak halálával haltok!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr131469469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kártevőirtó · http://www.omnicid.hu 2012.11.27. 18:28:35

Tetszik a stílus! :)
Ha esetleg szakszerűbb ágyi poloska likvidálásra lenne szükség, állok rendelkezésetekre.
www.poloskairtas.hu

10yei 2012.11.30. 09:50:01

Köszönöm!
Azóta nincs már poloska rettegés. Eltűnésük oka lehet a nagy, vastag, szőrös lábú pókok megjelenése, amik lehet poloskát esznek. :) De nem vagyok biztos benne, hogy kellene még valami még nagyobb, ami nagy, vastag, szőrös lábú pókokat eszik. Feleségem egyébként azóta már felvérteződött a bogárirtók fanatizmusával és Marlon Brando-s szemöldök összehúzás közepette közönyösen csak ennyit szól a művelet előtt: elintézem. És papírral(!) a kezében, James Bondot is megszégyenítő módon elindul a cél objektum megsemmisítésére.